Skyline Benidorm en het stadje Altea ‘by night”

Deze foto is genomen vanuit de Hills in Altea met de SonyA7iii 70/200 lens

Benidorm heeft zich er altijd op beroemd een moderne stad te zijn voor wat betreft ruimtelijke ordening. Volgens het Bestemmingsplan uit 1956 mocht het dorp zich in de hoogte uitbreiden, waardoor we vandaag de dag de bekendste skyline van heel Spanje hebben.

Dit verticale bouwmodel wordt vaak bekritiseerd, terwijl er maar weinig gesproken wordt over de voordelen die het met zich meebrengt. De bouw van hoge gebouwen neemt minder oppervlakte in beslag en er worden minder natuurlijke hulpbronnen gebruikt dan bij verspreide bouw. Er zijn minder kilometers asfalt nodig en de kosten voor de levering van basisdiensten zijn lager, waardoor het een duidelijk voorbeeld is van duurzaamheid in een stad die, naast haar eigen inwoners, ook duizenden toeristen herbergt.

Hoewel de gegevens veranderlijk zijn doordat er steeds nieuwe gebouwen bijkomen, kunnen we stellen dat Benidorm in Europa op de derde plaats staat voor wat betreft de concentratie hoge gebouwen, naLonden en Milaan. In Spanje is Benidorm, na Barcelona en Madrid, de stad met het grootste aantal wolkenkrabbers. Maar als we het aantal grote gebouwen afzetten tegen het aantal bewoners in de steden, behoort Benidorm tot de koplopers in de wereld.

Het stadje Altea en de haven zijn ook goed zichtbaar, zelfs het prachtige kerkje steekt er boven uit!

https://www.werkaandemuur.nl/nl/shopwerk/Skyline-Benidorm/900960/132
(Visited 47 times, 1 visits today)